Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Puliszka gombával gazdagon

Elkészítési idõ: 60 perc
1 adag: 660 kcal

Hozzávalók 6 személyre:
7 dl kukoricadara
80 dkg különbözõ fajta gomba (nagyobb rész csiperke, sampinyon és laska, valamint ha van, róka- és galambgomba, vargánya)
15 dkg sajt
1 paprika
1 paradicsom
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
frissen õrölt zöld bors

kukoricaolaj
tejföl a tálaláshoz

A kukoricadarát átszitálom, majd vízzel és két teáskanál sóval közepesen sûrû puliszkát fõzök belõle. Egy nagyobb tepsi aljára terítem, és 150 fokon kb. 20 percig sütöm. Közben elkészítem a feltétet: egy kevés kukoricaolajon megpirítom a felkockázott vagy nagyobb darabokra szelt gombát egy ugyancsak nagyobb kockára vágott vöröshagyma társaságában, sóval, frissen õrölt zöld borssal és apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítem. Mindezt a puliszkán szétterítem. A tetejére rakom a felszeletelt paradicsomot és a kockákra vágott paprikát. Reszelt sajttal megszórva még kb. 15 percig sütöm 180 fokon. Az elkészült ételt téglalapokra vágva kínálom, friss tejföllel meglocsolom, és petrezselyemlevéllel díszítem.