Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Habcsóksütemény

Elkészítési idõ: 60 perc
1 adag: 350kcal

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 evõkanál narancsszörp
2-3 mandarin vagy egy doboz mandarinbefõtt a díszítéshez
vaj és liszt a forma kikenéséhez

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a masszát egyenletesen 8 kisebb kivajazott és kilisztezett süteményformába osztjuk. (Legegyszerûbb, ha a muffinsütõben készítjük.) Elõmelegített sütõben, kis lángon 40 percig sütjük, de inkább szárítjuk. Amikor a habcsókok kihûltek, éles késsel óvatosan levágjuk a tetejüket. Mindegyiket megtöltjük narancsszörppel ízesített tejszínhabbal, a habba pedig mandaringerezdeket dugunk. Visszahelyezzük a habcsókkalapokat, és a süteményt azonnal tálaljuk.