Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Nyúlvetrece zsemlegombóccal tálalva

Elkészítési idõ: 2 óra
1 adag: 720kcal

Hozzávalók:
1 konyhakész házinyúl
2 evõkanál sertészsír
2 fej hagyma
1 csomag petrezselyem zöldje
2-3 evõkanál liszt
1 dl húsleves
2 dl tejföl
1 evõkanál tárkonyecet
tárkonylevél
A gombóchoz:
12 dkg vaj
4 vizes zsemle
tej
5 tojás

petrezselyem zöldje
zsír

A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a félfõre vágott hagymával megrántom a húst és aprólékát, majd finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Végül a nyúlaprólékot liszttel meghintem, húslevessel vagy vízzel feleresztem. Tárkonyecettel kissé megsavanyítom, apró tárkonylevelekkel felfõzöm, végül tejfölt habarok hozzá.
A gombóchoz a vajat habosra verem egy edényben. A zsemléket tejbe áztatom, kicsavarom, majd az egészet a tojással összedolgozom. Sóval, petrezselyem zöldjével ízesítem. A masszát zsírral kikent konyharuhába kötöm, és fõvõ sós vízben másfél órán át fõzöm. Tálaláskor a nagy gombócot felszeletelem, köré rakom a vetrecét, és a levét ráöntve kínálom.