Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Pontyfilé fokhagymás parajjal

Elkészítési idõ: 45 perc
1 adag: 580 kcal

Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
20 dkg mozzarella sajt
1 kg paraj (fagyasztott is lehet)
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
5 dkg liszt

A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, megsózzuk és lisztben megforgatjuk.
A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett parajt. Sóval ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg összeesik. A spenót felét hõálló tálba tesszük, sorban elrendezzük rajta a pontyfiléket, a maradék parajt pedig a tetejére tesszük. Megkoronázzuk a karikára vágott mozzarella sajttal, és forró sütõben kb. 20 percig sütjük.