Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Zselici szarvasgerinc erdei gombával töltve

Elkészítési idõ: 40 perc
1 adag: 680 kcal

Hozzávalók 6 személyre:
1 kg szarvasgerinc
15 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg erdei gomba

törött bors
15 dkg sertészsír
1 evõkanál húslé
3 dl tejföl


A kicsontozott szarvasgerincet ujjnyi szeletekre vágom (10-12 szelet jön ki belõle). Húsverõ kalapáccsal vékonyra kiverem, vigyázva, hogy a hús be ne szakadjon. A reszelt vöröshagymát és az apróra vágott gombát (kucsma vagy vargánya ajánlott) vajon megpárolom. A hússzeleteket sóval és törött borssal meghintem, rákenem a vajon puhára párolt gombát, és összecsavarom úgy, hogy a töltelék ki ne hulljon. Fogvájóval vagy hústûvel két-három helyen átszúrom, hogy szét ne essen. Kevés zsíron meg evõkanálnyi húslén fedõ alatt puhára párolom. Amikor a hús a levét elfõtte és zsírjára kezd sülni, a tejfölt ráöntöm, és tovább párolom néhány percig. Párolt rizzsel tálalom.