Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Karalábé-püréleves sajttal sült fogasszelettel

Elkészítési idõ: 30 perc
1 adag: 320 kcal

Hozzávalók:
4 nagyobb karalábé
40 dkg fogasfilé
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl olaj
1 dl tejszín
1 kávéskanál cukor

õrölt fehér bors


A karalábé tetejébõl egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az alja ne sérüljön meg. A karalábét a forgácsokkal együtt egy lábasba tesszük és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. Az egész karalábékat kivesszük, félretesszük. Az összevagdalt karalábét sóval, fehér borssal, tetszés szerint kevés cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt – esetleg egy-két kanálnyit a fõzõlébõl -, és összeturmixoljuk. A pürélevest a kivájt, párolt karalábékba merjük, majd mindegyikre visszahelyezzük a „sapkát”.
A halat kisebb darabokra vágjuk, megsózzuk, megforgatjuk a reszelt sajtban, majd egy serpenyõben, forró olajban pirosra sütjük. A karalábé krémlevest a sajtbundás halszeletek kíséretében tálaljuk.