Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Turbolyás jércemelltekercs spanyol burgonyával

Elkészítési idõ: 45 perc
1 adag: 830 kcal

Hozzávalók:
4 jércemellfilé
1 csokor turbolya

õrölt fehér bors
1 dl olívaolaj
80 dkg burgonya
8 tojás
fél dl étolaj
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma


A jércemellfiléket éles késsel bevágjuk, majd óvatosan széthajtjuk, hogy nagyobb, nyitott hússzeleteket kapunk. Enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval, õrölt fehér borssal, és elosztjuk rajtuk a durvára vágott turbolyát. A szeleteket felgöngyöljük, alufóliába csavarjuk, a végét betekerjük. A csomagokat 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 percig sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olívaolajat teflon serpenyõben felmelegítjük, beletesszük a burgonyakarikákat és közepes lángon pirítani kezdjük. Megsózzuk, majd idõnként megforgatva, megrázogatva kb. 20 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul. A tojásokat egy kevés sóval habosra keverjük, a krumplira öntjük, és takaréklángon addig sütjük, amíg félig megdermed. Ekkor egy fedõ segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A jércemell roládokat kicsomagoljuk, az étolajon kicsit átpirítjuk, ujjnyi vastagra felszeleteljük, és a forró burgonyakörettel tálaljuk. Apróra vágott fokhagymával és egy csipetnyi sóval ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.