Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Töltött szivárványos pisztráng

Elkészítési idõ: 50 perc
1 adag: 450 kcal

Hozzávalók:
4 db kb. 25 dkg-os pisztráng
20 dkg fogasfilé
1 vizes zsemle
tej
vaj vagy zsír

feketebors
petrezselyem zöldje
2 tojás
tejföl

A pisztrángokat megtisztítom, a hátukra fektetve a hasukon felbontom, belét kidobom, és folyóvízben leöblítem. Lecsepegtetem, majd egy asztalkendõre fektetem õket. A 20 dekányi nyers fogasfilét egészen apróra vágom ? ha szükséges, szálkátlanítom. A zsemlét tejbe áztatom, kinyomkodom, és egy tálba teszem. Hozzáadom az apróra vágott halat, kb. diónyi vajat (vagy zsírt), ízlés szerint sót, frissen õrölt feketeborsot, 1-2 evõkanál apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, az egész tojásokat, és mindezt jól összedolgozom. A pisztrángok hasüregét betöltöm a masszával, és néhány öltéssel bevarrom. A töltött halakat nagy odafigyeléssel vajban sütöm, közben tejföllel és vajjal öntözgetem, vigyázva, nehogy kiszáradjanak. Körete burgonyapüré lehet.
TRÜKK
A fogasfilé helyett készíthetjük harcsafilével vagy bõr és szálka nélküli pontyfilével.