Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Sörben párolt marhaszelet

Elkészítési idõ: 60 perc
1 adag: 460 kcal

Hozzávalók: 60-80 dkg marhafelsál, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 dl világos sör, 2 evõkanál házi sertészsír, 2 evõkanál paradicsompüré, liszt, só, bors, 2 dl húsalaplé


A húsról éles, hegyese késsel eltávolítom az inakat, hártyákat és a nem kívánatos húsrészeket, leöblítem és lecsepegtetem. Szeletelõkéssel felszeletelem, majd húskalapáccsal kiveregetem. A hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom, és lisztbe mártom, majd a forró zsiradékban a szeleteket elõsütöm. A zsírban, amiben elõsütöttem a húst, megforgatom a vékonyra szeletelt hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Hozzáadom a paradicsompürét, felengedem a húsalaplével és a sörrel. Az edénybe visszateszem a hússzeleteket és fedõ alatt, csendes tûzön készre párolom. Köretként zöldségropogóst vagy fõtt tésztát kínálok.