Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Diós sárgarépatorta

Elkészítési idõ: 80 perc
1 adag: 590 kcal

Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg cukor, 35 dkg vaj, 3 db sárgarépa, 15 dkg dió, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, negyed teáskanál õrölt szegfûszeg, negyed teáskanál reszelt szerecsendió, fél csomag sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só

A krémhez: 20 dkg natúr tejszínkrémsajt, 12 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja


Félreértés ne essék: nem nyúleleséget kínálok a sütemények oldalán. A sárgarépa vidám színével és édes ízével járul hozzá tortánk sikeréhez. A lisztet, a sütõport, a szódabikarbónát, a fahéjat, gyömbért, szegfûszeget, szerecsendiót és a sót egy tálban összekeverem. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, egyenként hozzáadom a tojásokat. Apránként belekeverem a fûszeres lisztet, a durvára vágott diót, a mazsolát és a reszelt sárgarépát. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és tûpróbáig, kb. 45-50 percig sütöm.
A krémhez habosra keverem a vajat a cukorral, a natúr krémsajttal, a citrom levével és héjával. Bevonom vele a kihûlt torta tetejét, és diószemekkel díszítem.