Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Újhagymakrémes párnácskák

Elkészítési idõ: 30 perc + 30 perc pihentetés
1 adag: 360 kcal

Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
40 dkg liszt

fehér bors
2 dl tejszín
10 dkg vaj
1 dkg élesztõ
2 dl tej
1 tojás
olaj a sütéshez


30 dkg lisztbõl a tojással, a tejjel, csipetnyi sóval és az összemorzsolt élesztõvel hagyományos módon palacsintatésztát készítünk. Habverõvel alaposan kikeverjük, majd legalább egy félórát pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a maradék lisztet, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, kicsit megpirítjuk. Felengedjük a tejszínnel, és lassan fõzzük, amíg jó, sûrû masszát kapunk. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
A tarkedlisütõ mélyedéseit kiolajozzuk, mindegyikbe egy evõkanálnyi tésztát halmozunk. A párnácskák mindkét oldalát rózsaszínûre sütjük, végül kettõt-kettõt a krémmel összeragasztunk.