Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csirkemellben sült piláf

Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 540 kcal

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé

20 dkg rizs
olaj
fél-fél piros és zöld kaliforniai paprika
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
őrölt bors
1 fahéjrúd
1 tojás
A salátához:
2-3 marék rucola

olívaolaj
balzsamecet

A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk. Finoman megsózzuk, és félretesszük.
A rizst kevés olajon, kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Felengedjük annyi forró vízzel vagy húslevessel, mennyi a rizs térfogatának a kétszerese, megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
2-3 evőkanálnyi étolajban megfuttatjuk a fahéjat, majd kiszedjük. Az illatos olajban megpirítjuk a gorombára vágott tisztított mandulát, a mazsolát meg a finomra aprított paprikát. Lehúzzuk a tűzről, ráütünk egy tojást, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd az egészet gyorsan összekeverjük a párolt rizzsel. A masszát a csirkemellekre halmozzuk, felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük, és egy serpenyőben, forró olajon köröskörül megsütjük.
Rucolasalátát kínálunk hozzá, amihez 2-3 marék megmosott, szárazra rázott rucolát összekeverünk egy kevés sóval, pár csepp olívolajjal és balzsamecettel.