Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kacsaleves lestyános kacsagombóccal

Elkészítési idő: 90 perc
1 adag: 530 kcal

Hozzávalók:
4 kacsacomb
1 csomag húsleveszöldség (hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller stb.)
20 dkg gomba

egész bors
őrölt bors
fél csokor lestyán
5 dkg liszt
1 tojás

A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük, és hagyományos módon húslevest készítünk. A főzési idő vége előtt kb. 30 perccel beletesszük a megtisztított gombát is.
A kacsahúsról leszedjük a zsíros bőrt, a kevésbé zsíros részeket rajta hagyjuk. A húst finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a finomra vágott lestyánt meg a tojást. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és a masszát jól kidolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd a gyöngyözve fővő levesben kb. 20 perc alatt kifőzzük. Hogy megbizonyosodjunk arról, megfőtt-e a gombóc, egyet vágjunk el, és kóstoljuk meg. A levest a benne főtt zöldségekkel, a gombával és a kacsagombócokkal tálaljuk.