Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Bakonyi vagdalt hús

Elkészítési idő: 80 perc
1 adag: 590 kcal

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús, 2 zsemle, tej az áztatáshoz, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kiskanálnyi ételízesítő, 2 evőkanál olaj, só, törött bors

A körethez: 60 dkg burgonya, 2 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, kevés reszelt szerecsendió, 1 kis fej vöröshagyma, olaj, só

A darált sertéshúst összegyúrom a tejben megáztatott, kinyomott és összemorzsolt zsemlével, a nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, sóval és törött borssal. Belereszelek 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és hozzáadok egy kiskanálnyi ételízesítőt. Cipóba formázva tűzálló tálra fektetem. Tetejét leöntöm forró olajjal, és sütőben 30-35 percig közepes tűznél sütöm. Sós vízben puhára főzöm a meghámozott burgonyát. Levétől leszűrve áttöröm, simára keverem 2 evőkanálnyi tejföllel, 1 tojássárgájával, kevés reszelt szerecsendióval és egy kiskanálnyi, kevés olajon megpirított, reszelt vöröshagymával. A megsült húscipót ezzel a pürével bevonom. Villával kissé kicifrázom, kevés forró vajjal vagy olajjal megöntözöm. A sütőben addig sütöm, míg a teteje ropogóssá nem válik. Bármilyen savanyúság illik mellé.