Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csalános csirkegaluskaleves

Elkészítési idő: 30 perc
1 adag: 220 kcal

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
30 dkg apró újburgonya
4 zöldpaprika
1 paradicsompaprika
1 evőkanál zsír
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 tojás
1 csokor zsenge csalán

fehér bors

A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük.
A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát. A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk és a lassan fővő levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük. A levest frissen, forrón tálaljuk.