Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csirkemell borsóbundában lengyeles répával

Elkészítési idő: 30 perc
1 adag:640 kcal

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
25 dkg tisztított zöldborsó
40 dkg sárgarépa
10 dkg vaj
3 evőkanál liszt
1 tojás
olaj
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl tejföl

cukor

A csirkehúst nagyobb szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha nem elég zsenge a borsó, kevés vizet is öntünk alá. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel összetörjük - nem baj, ha kicsit darabos marad. Beleszórunk 2 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.
A besózott csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel ráügyeskedjük, jól rálapogatjuk a zöldborsókrémet. Egy nagy serpenyőben, közepesen forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépát meghámozzuk, sós vízben félpuhára pároljuk, azután leszűrjük. A maradék vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, rászórjuk a párolt répára, végül nyakon öntjük a simára kevert tejföllel.