Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Gyümölcsös rakott palacsinta

Elkészítési idő: 40 perc
1 adag: 490 kcal

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 6 dl tej, 3 tojás, 3 evőkanál olaj, 30 dkg vegyes gyümölcs, 10 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 1 tasak vaníliás cukor, só

Az öntethez: 1 tasak főzés nélkül készülő csokoládéöntet por, 3 dl tej

A lisztet simára keverem a tejjel, a tojásokkal, az olajjal, egy csipet sóval, és legalább 15-20 percig állni hagyom. A gyümölcsöket megmosom, értelemszerűen meghámozom, kimagozom és felkockázom, majd összekeverem a cukor felével. A mascarponét összedolgozom a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az öntethez a csokoládéöntet port kikeverem a hideg tejjel. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. Az első palacsintát tálra teszem, megkenem a mascarponés töltelékkel, megszórom gyümölccsel, majd befedem a következő palacsintával. Ezt addig ismételem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön!
A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntöm a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínálom.