Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Hal pákász módra

Elkészítési idő: 90 perc
1 adag: 210 kcal

Hozzávalók:
1 kg tisztított apró hal,
15 szem bors,
1 kis fej vöröshagyma,
babérlevél,
só,
cukor,
ecet,
esetleg 1-2 paradicsom,
5 dl olaj

A fűszereket és az olajat 1 l vízben felforraljuk. Beletesszük a megtisztított halat. Lassú tűzön tartjuk, hogy éppen csak forrjon, míg a 1,5 liter folyadék fél literre lefő. A halakat kivesszük, óvatosan üvegekbe rakjuk. Az olajat még 5 percig forraljuk, hogy a benne lévő víz teljesen elpárologjon. Kihűlés után a halra öntjük. 2-3 napi érlelés után fogyasztható. Hetekig eláll, ha az olaj ellepi. Készíthető takarékosan is, kevés vízzel, fedő alatt. Ha a víz elforr, és a hal gerince, szálkája még nem omlós, a vizet pótolni kell, különben megsül a hal.