Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Málnás túrótorta

Elkészítési idő: 2 óra
1 adag: 420 kcal

Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
6 dkg cukor
8 dkg liszt
vaj és liszt a forma kikenéséhez

A töltelékhez:
60 dkg tehéntúró
12 dkg margarin
5 tojás
20 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
5 dkg mazsola
fél csomag vaníliás pudingpor

A tetejére:
10 dkg málnalekvár
25 dkg málna
1 csomag gyümölcszselépor

A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan a cukros tojássárgájához keverjük. Apránként beleszitáljuk a lisztet, és a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon világossárgára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Mialatt a tészta sül, az áttört túrút a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és az egészet habosra kidolgozzuk. A tojásfehérjékből és a kristálycukorból kemény habot verünk, a túrós masszába forgatjuk, majd a lisztet, a pudingport és az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Végül beleszórjuk a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát.
A kihűlt piskótakarikát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a túrós tölteléket, és a sütőbe visszatolva, a töltelék megszilárdulásáig sütjük. Ha kihűlt, a tetejét is vékonyan megkenjük lekvárral. Gazdagon kirakjuk málnaszemekkel, majd leöntjük a zacskón olvasható útmutatás szerint elkészített gyümölcszselével. Ha ez megkocsonyásodott, levesszük a tortakarimát, és a tortát tálra csúsztatjuk.