Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Mézes kacsacomb szegfűszeges szilvarétessel

Elkészítési idő: 80 perc
1 adag: 730 kcal

Hozzávalók:
4 kacsacomb
60 dkg szilva
1 csomag réteslap
3 evőkanál zsemlemorzsa
őrölt fahéj
2 evőkanál méz
1 vöröshagyma
egész bors
majoránna
1 citrom
olaj

A kacsacombokat megmossuk, jól megtisztítjuk az esetleges tollmaradványoktól. Besózzuk, majd a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymával, kevés sóval, szemes borssal és majoránnával fűszerezve, kevés vizet aláöntve takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a kacsacombokat áttesszük egy tepsibe, megkenegetjük egy kis pecsenyezsírral elkevert mézzel, és forró sütőben pirosra sütjük.
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A réteslapokat széthajtogatjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk finom zsemlemorzsával. A szilvát egyenletesen szétterítjük a tésztán, meghintjük őrölt fahéjjal és reszelünk rá egy kevés citromhéjat. A rétest feltekerjük, a tetejét is áthúzzuk olajjal, majd 180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. A ropogósra sült kacsacomb mellé köretként tálaljuk.