Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Túrós-gyümölcsös rakott piskóta

Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés
1 adag: 350 kcal

Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró
30 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg cukor
35 dkg erdei gyümölcs
1 dl szamócaszörp
2 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor és őrölt fahéj a díszítéshez

A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve - ha kihűlt – óvatosan belekeverjük a tojáshabot és a túrót.
A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsökkel. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a tetejére krém kerül. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és gyümölccsel díszítve kínáljuk.

TRÜKK
A tálat béleljük ki zsugorfóliával. A megdermedt süteményt így egy mozdulattal át tudjuk helyezni egy tálra, azután tortaszerűen díszíthetjük és szeletelhetjük.