Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Töltött tyúkhúsleves zsályával

Elkészítési idő: 3 óra
1 adag: 470 kcal

Hozzávalók:
1 konyhakész tyúk
4 sárgarépa
2 petrezselyem
1 zellergumó
1 vöröshagyma
2 tojás
2 zsemle
2 dl tej
majoránna
ételízesítő
1 csokor petrezselyem zöldje
1 csokor zsálya
20 dkg eperlevél tészta vagy cérnametélt

egész bors
őrölt bors

A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az aprított petrezselyem zöldjével összekeverjük. Morzsolt majoránnával, zsályával, őrölt borssal és sóval fűszerezzük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat bevarrjuk. Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel.
Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal, ételízesítővel fűszerezve lassú tűzön, gyöngyözve addig főzzük, amíg a tyúk húsa megpuhul.
Tálalás előtt a levest leszűrjük, a tyúkot feldaraboljuk, és a főtt zöldségekkel együtt külön tálaljuk. Levesbetétnek kifőtt eperlevél tésztát vagy cérnametéltet kínálunk hozzá.