Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csirkepaprikás vadasan

Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 670 kcal

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,5 kg)
1 nagy vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika
2,5 dl húsleves (kockából is lehet)

2 babérlevél
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 zellergumó
1 karalábé
3 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
3 dl tejföl

A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítem. A húsokat időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem, hadd főjön.
Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszelem.
Egy másik lábasban az olajon aranybarnára pirítom a cukrot – karamellt készítek. Erre ráteszem a lereszelt zöldségeket, és felengedem 2 dl húslevessel. Lassú tűzön párolom. Negyedóra után ráöntöm a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra, és most már együtt, az egészet készre főzöm. A végén elhabarom benne a tejfölt. Galuskát, csőtésztát vagy burgonyagombócot kínálok hozzá.