Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csekei töltött csirke

Elkészítési idő: 90 perc
1 adag: 480 kcal

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,5 kg)

őrölt fehér bors
1 szelet fehér kenyér
1-1 piros és zöld paprika
2 szál szárzeller
1 szál rozmaring
1 csokor petrezselyem zöldje
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kukoricakonzerv
1 dl húsleves
2 evőkanál vaj

A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet megmossuk, és száruk nélkül felaprítjuk. A kenyérkockákat forró olajban kissé megpirítjuk, kivesszük. A zöldséget megpároljuk a visszamaradt olajban, majd hozzáadjuk a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kenyeret meg a zöldfűszereket. A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A kissé kihűlt zöldségkeveréket a csirke hasába, és a fellazított bőre alá töltjük, majd a nyílást fogvájóval összetűzzük. Megkenjük a csirkét olvasztott vajjal. Mellerészével felfelé tepsibe tesszük, és a sütőben (gáz 3-4 fokozat) kb. 40 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével. Köretnek rizst vagy burgonyapürét kínálunk.