Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Tarcali raguleves

Elkészítési idő: 2 óra
1 adag: 600 kcal

Hozzávalók 8-10 személyre:
2 kg pulykacomb
1 dl étolaj
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika

cayenne-bors
20 dkg füstölt kolbász
gulyáskrém
25 dkg champion gomba
25 dkg csiperkegomba
1 erőleves kocka
morzsolt tárkony
40 dkg borsó
4 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1 karalábé
2 dl tejföl
2-3 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
2,5 dl tejszín
1-2 rozmaringág
1 csokor petrezselyem zöldje
1 csokor zeller zöldje

őrölt bors

A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst, és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt champion gombát és a megtisztított csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleves kockát, és időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük. Ezután sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra alatt összefőzzük.
Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel meg a mustárral, hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverve ráöntjük a levesre, és kavargatva további 5 percig főzzük.