Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Tárkonyos boszorkánysült

Elkészítési idő: 90 perc
1 adag: 430 kcal

Hozzávalók:
1 pulyka felsőcomb (1-1,3 kg)
2 vöröshagyma
1 babérlevél
3 evőkanál olaj

1 mokkáskanál őrölt bors
30 dkg csiperkegomba
4 ecetes uborka
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál tárkonyecet
1 csokor tárkony

A pulykacombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és borácsban vagy nagyobb lábasban megforrósított olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, közepesen erős tűzön kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy dl vizet öntünk rá, gyenge tűzön kb. 1 óra alatt vajpuhára főzzük.
Ezalatt a gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A húshoz keverjük és fedő nélkül 5 percig pároljuk. Közben a lisztet tejföllel, tejszínnel meg 2 dl vízzel simára keverjük, és ráöntjük a húsra. Az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, pár csepp citromot is tehetünk bele. Végül apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Párolt rizzsel tálaljuk.