Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Almás-májas szalonnával töltött karaj

Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 520 kcal

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
2 alma
20 dkg sütőtök
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
10 dkg szeletelt bacon
10 dkg vaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk. A húst félbehajtjuk, és hústűvel megtűzzük.
A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük a fehérborral meg a tejszínnel, és beletesszük a hústekercseket. Fedő alatt 30-40 perc alatt megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Tálalás előtt a hústekercseket ferdén kettévágjuk - hogy megmutassuk az ínycsiklandó tölteléket -, és a sütőtökös mártással együtt kínáljuk.