Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Házi szilvás lepény

Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 400 kcal

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg túró
3 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
6 dkg liszt
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg margarin
2 evőkanál zsemlemorzsa 
A töltelékhez:
80 dkg szilva
1-2 evőkanál rum
3 evőkanál porcukor 

A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A szilvát kimagvaljuk, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a porcukrot és állni hagyjuk. A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliacukrot simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztához keverjük.  A tészta felét jól kivajazott tűzálló tálba tesszük, meghintjük a szilva kétharmad részével, rásimítjuk a tészta másik felét, és a tetejére rakjuk a többi szilvát. Megszórjuk zsemlemorzsával, és margarindarabkákat rakunk rá. Előmelegített sütőben 35-40 percig szép pirosra sütjük. Melegen és hidegen is tálalható.