Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Mogyorós palacsintatorony

Elkészítési idő: 45 perc
1 adag: 540 kcal

A tésztához:
4 tojás
2 dl tej
12 dkg liszt
1 rúd vanília
5 dkg vaj
csipetnyi só

A töltelékhez:
3-4 körte
6 szem szegfűszeg
fél citrom héja
3 evőkanál cukor
10 dkg mogyoró
1 csomag vaníliás cukor

A tojások sárgáját a tejjel, a sóval, a liszttel és a vanília kikapart belsejével simára keverjük. A tésztát kb. 15 percig állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából a felhevített vajon kis kerek, vastag palacsintákat sütünk.
A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, cukorral, szegfűszeggel és citromhéjjal ízesített vízben puhára főzzük, azután pürévé törjük. A mogyorót egy tepsibe terítve a sütőben egy kicsit megpörköljük, durvára összevágjuk. A palacsintákat megkenjük a körtekrémmel, megszórjuk a mogyoróval, és egymásra rakosgatjuk. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.