Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Hagymás-sajtos túrótorta

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
1 adag: 220 kcal

Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál liszt

vaj és liszt a tortaforma kenéséhez
A krémhez:
20 dkg tehéntúró
10 dkg krémsajt
2 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 dl kefir
2 dl tejszín
1 dl tej
3 evőkanál zselatinpor

fehér bors
A tetejére:
1 csomag zöldhagyma
5 dkg trappista sajt

A tojássárgáját elkeverem egy csipetnyi sóval, a sütőporral és a liszttel, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformában vékony piskótát sütök.
A vöröshagymát megtisztítom, és nagyon apróra vágom. Az olajon, fedő alatt üvegesre párolom, és kihűtöm. A tehéntúrót áttöröm, és simára keverve a kefirrel valamint a krémsajttal, sóval, borssal megfűszerezem. Ezután a párolt hagymát is hozzáadom. A tejszínből kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a túrós keverékbe. A piskótalapot beteszem egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntöm, és kis lángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik. Kevergetve langyosra hűtöm, és beleforgatom a krémbe.
A krémet ezután betöltöm a tortaformába, a tetejét simára egyengetem, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás előtt a tortalappal együtt tálra csúsztatom (a meglazított tortaforma oldalát körbevágom, így könnyen kijön belőle), majd a tetejét reszelt sajttal, és zöldhagymafejekkel feldíszítem.