Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kapros káposztán párolt tükörponty

Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 440 kcal

Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
1 kisebb fejes káposzta
1 vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon
1 csokor kapor
1 dl fehérbor

A hagymát megtisztítjuk, és félfőre vágjuk. A szalonnát csíkokra szeleteljük, egy nagyobb serpenyőben kisütjük a zsírját, azután megpirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a vékony csíkokra vágott káposztát, megsózzuk, és ráöntjük a fehérbort. Bő 15 percig csendesen pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Ezzel már éppen csak összeforraljuk, utána az egészet átszedjük egy tűzálló tálba.
A halat megtisztítjuk a bőrtől, beirdaljuk, megsózzuk, és elrendezzük a káposztán. 180 fokos sütőben fedő alatt kb. 20 percig sütjük.