Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Sütőtökös-magos pogácsa

Elkészítési idő: 60 perc + 1 óra pihentetés
1 adag : 390 kcal

Hozzávalók: 
60 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál só
35 dkg sütőtök
1 gerezd fokhagyma
10 dkg hántolt tökmag
10 dkg Trappista sajt

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott fokhagymát, valamint az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben felfuttattunk. A meghámozott sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, áttörjük, és a pépet a tésztához adjuk. Beleszórunk 5 dkg apróra vágott tökmagot, majd az egészet összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés langyos tejet öntünk még hozzá. A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva egy órán keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, és megkenjük felvert tojással. A pogácsákat megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal, majd forró sütőben megsütjük.