Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

 

Karácsony esti kacsagalantin

Elkészítési idő: 90 perc
1 adag: 400 kcal

Hozzávalók:
2 kacsamell
15 dkg csirkemellfilé
5 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg savanyú káposzta
1 tojás
3 cl konyak
1 dl tejszín
4-5 szál kakukkfű
1 evőkanál zselatin

őrölt fehér bors

A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára, és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk, azaz előbb bevágjuk a bőre alatt, s azután még egyszer – így két szép, nagy szelet húst kapunk. Megsózzuk, és megszórjuk a zselatin felével.
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, és a tejszínt, a konyakot meg a tojást hozzáadva a botmixerrel pépesre keverjük. Beletesszük az apróra összevágott savanyú káposztát és a maradék zselatint. A kakukkfüvet lehúzzuk a száráról, az aszalt barackot kisebb darabokra vagdossuk, s ezeket is hozzáadjuk. Végül sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük, s az egészet jól összekeverjük.
A tölteléket elosztjuk a két kacsamellen, szépen rásimítjuk, és dupla alufóliába szorosan beletekerjük. Középmeleg sütőben – időnként megforgatva -, vízgőzben kb. 60 percig sütjük. Csak másnap, hidegen szeleteljük fel.

TRÜKK
A tekercsünk a sütőben egy kicsit „összesül”, ezért amikor kivesszük, szorítsunk egy kicsit a fólián, hogy megőrizze a formáját.