Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

 

Almakocsonya tormás csirkecombbal

Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 350 kcal

Hozzávalók:
4 nagy alma
2 evőkanál zselatin
3 dl húsleves (kockából is lehet)
4 csirkecomb
1 kis üveg ecetes reszelt torma

2 evőkanál olaj

Az almát meghámozzuk, és apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég ízletes. A kocsonyát fóliával kibélelt formába öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A csirkecombokat besózzuk, és vastagon bekenjük a reszelt tormával. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, pici vizet öntünk alá és kb. 40 perc alatt megsütjük.
A forró csirkecombokat a hideg almakocsonya szeletekkel körítve kínáljuk.

TRÜKK
A kocsonyát apróra vágott snidlinggel, petrezselyem zöldjével, felkockázott sárgarépával, piros színű paprikával, esetleg aprított zöld cukkini héjjal is színesíthetjük.

Tejszínhabbal, kakaóval és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.