A cukrászda története:

Az Éliás Cukrászda több mint 65 -éves multra tekint vissza, és 1996 óta mint Éliás KFT müködik.
1938. január 1-én nyitotta meg Éliás Antal cukrászmester az elsõ cukrászdáját Kiskunhalason a Táncsics Mihály utcában.
1949-es államosítás keretébe elvették az üzletét mühelyével együtt. Mindössze 2 hét "tétlenségre" kényszerült.
Ezután felkérték a helyi állami cukrászüzem vezetésére, melyet nyugdijba vonulasáig vezetett.
1970. márciusában egy fagylaltozót nyitott házában, mely már az év õszén cukrászdaként üzemelt.
1989-ben leányával Éliás Györgyivel megalakította az Éliás BT-t és ezután a kornak megfelelo új cukrászdát épitetett.
1996 februárjáig halálának napjáig a szakmájában dolgozott. Mindig törekedett arra, hogy süteményei, fagylaltjai jobbak legyenek, mint bárhol másutt. Ezért a recepteken állandóan finomításokat végzett. Szakmai utakon járt rendszeresen még külföldön is. Ezek eredményeként elsoként alkalmazta az új technológiákat és gépeket a hagyományos ízek megtartása mellett.
Azóta a KFT dolgozói az Õ általa vallott elveket viszik tovább és a kor követelményeinek és a vendégek igényeinek minél jobban meg kívánnak felelni.
1997-tavaszától a hagyományokat felidézve jó idõben naponta 3 tricigli járja a várost és viszik a fagylaltot a vendégeknek.
Az üzletbe szinte minden héten új vagy régen elfelejtett sütemény kerül a pultba.
A cukrászdában átlagosan 50-60-féle sütemény van, míg nyáron 30 féle fõzött fagylaltal várjuk a vendégeket.
2002 évben a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert kiépítettük, hogy a vendégeinknek garantáltan fogyasztható jó terméket adjunk.