Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Marokkói Zöldségleves

Hozzávalók 4 főre:

- 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj
- 1 tbs vaj
- 1 fej (nagyobb) vörös hagyma
- 1 1/2 cup sárgarépa
- 1 1/2 zellergyökér
- 1 cup tök
- Kakukkfü
- tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé
- 1/2 citrom lé
- só, frissen őrölt fekete bors
- Paprika es petrezselyemzöld a díszitésre


Zöldségeket és a hagymát felkockázzuk és olajban pároljuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kozkázott tököt, kakukkfüvet és az alaplevet. Letakarjuk és lassú tűzön pároljuk 25-30 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk , visszatesszük a tűzre és tovább főzzük, ha tul sürü vizzel higítjuk. Fűszerezzük, só bors.
Forrón tálaljuk. Díszitéshez vágott petrezselyemzöldet és piros paprikát használhatunk.