Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Rozmaringos, narancsos bárányborda

Hozzávalók 6 főre:

- 1.5 kg bárányborda
- 40 ml fress narancslé
- 40 ml száraz vörösbor
- 6 evôkanál oliva olaj
- 2 kanál Japán rízsecet (mirin)
- 1 kanál reszelt narancshéj
- 1 kanál friss rozmaring (apróra szelve)
- só, bors

Az anyagokat összekeverjük, a bordák kivételével. Ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe feélbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, száraz és rágós. Ajánlatos a bordákat a frorró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc) majd forró sütôben (8-10 perc) befejezni a sütést. A húst 5 percig langyos helyen (a sütô közelében) pihentetjük, majd újra csont mentén keresztbe félbevágjuk. Párolt fehérbabbal vagy salátával tálaljuk.