Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Couscous saláta zöld paprikával és paradicsommal

Hozzávalók 6 főre:

- 2 húsos zöldpaprika
- 1 pohár víz
- 1 pohár couscous
- Só, őrölt fekete bors
- 250 g apró (cherry) paradicsom
- 1 kígyóuborka
- Erőspaprika ízlés szerint
- 3 kanál koriander zöld levele apróra vágva (cilantro)
- 6 evőkanál oliva olaj (extra virgin)
- 5 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)

 

Serpenyőben ferforraljuk a vizet és belekeverjük a couscoust, lefedjük , tűzről levesszük és 10 percig állni hadjuk. Közben a paprikákat kockákra vágjuk, az uborkákat megpucoljuk, végeit levágjuk, hosszában félbe vágjuk, magjait kidobjuk és kockákra vágjuk. A paradicsomokat félbevágjuk. Amikor a couscous kihült már, keverőtálba tesszük, belekeverjük a paprikát, paradicsomot, az uborkát és a friss koriander leveleket. Külön keverőtálba összekeverjük az oliva olajat a citromlével, az őrölt köménymaggal, a fűszerpaprikával és a fokhagymával. Ráöntjük a couscousra, alapossan összekeverjük, sóval-borssal ízesítjük és hidegen tálaljuk.