Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Chocolate Souffle

Hozzávalók:

- 6 tojás sárgája
- 375 gr rikotta sajt
- 1 vanillia rúd
- 100gr étcsokoládé (Amedei Chuao)
- 6 tojás fehérje
- 80 gr reszelt csokoládé

A souffle készítését a sütő előmelegítésével kezdjük. A hőfok 190 C legyen.Keverőtálban összekeverjük a következőket:-tojás sárga, -rikotta sajtot, -vanilliarudat, -olvasztott csokoládét Egy külön tálban a tojás fehérjét habbá verjük pici cukorral.A rikotta sajtos keverékhez óvatossan belekeverjük a habot majd a reszelt csokit.Kerámia poharakat szobahőmérsékletű vajjal kivajazzuk, kristálycukorral beborítjuk, felesleget kiöntjük. A keverőtálból a pohárkákat 3 ig megtöltjük majd vízfürdővel a sütőben 14-15 percig sütjük. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. A képen látható soufflét Grand Marnieres madártejjel locsoltuk meg.