Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Lassan Sült Fokhagymás Paradicsom

A paradicsomot félbevágjuk, majd tepsibe helyezzük és olivaolajjal meglocsoljuk. Sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük, apróra vágott fokhagymával és vágott friss kakukkfűvel vagy friss bazsalikommal megszorjuk. Sütőben közepes hőfokon kb. 2 óran keresztül sütjük.

Néhány ötlet a sült paradicsom elkészítésére.

Appetizer Crostini vagy bruschetta: grillezett fehérkenyér szeletek, tetején a félbevágott sült paradicsom.
Antipasto: tálald a paradicsomot egy nagyobb tálon, oliva bogyóval, parasztsonkával, Parmigiano sajttal.
Szendvics: használj bármilyen kenyeret, érlelt cheddar sajtot, ropogós bacon szalonnát, házi készítési mayonnaise és a paradicsom szeleteket.
Paradicsom mint köret: tálaljuk forrón feta sajttal a tetején, sült báránybordákkal.
Keverjük tésztába: vágjuk a kész paradicsomot kockákra és keverjük bele a kifőtt tésztába, adhatunk Caperst (Capri bogyó), olivabogyókat és anchoviest.

A sült paradicsom rendkívül ízletes, tömény íze lehetővé teszi hogy mindenki kreatívan használhassa a konyhában!