Virágzó briliáns sütemények 
       
      
      Hozzávalók: 
        250g sótlan vaj 
        200g étcsokoládé (70% kakaótartalommal) 
        75g szárított meggy (ajánlott) 
        50g felaprított dió (ajánlott) 
        80g kakaópor, átrostálva 
        65g liszt 
        1 tk. sütőpor 
        360g porcukor 
        4 nagyobb tojás 
        Ajánlott: 1 citrom reszelt héja 
        Ajánlott: 250ml creme fraiche 
      Elkészítése:  
        Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).  
        Egy 25cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egy nagyobb tálban -forró víz 
        felett- olvaszd fel a vajat és a csokit, majd keverd simára. Add hozzá 
        a meggyet és a diót (ha használsz). Egy másik tálban keverd össze a kakaóport, 
        a lisztet, a sütőport és a cukrot, majd add a csokoládés keverékhez. Dolgozd 
        össze alaposan. Verd fel a tojásokat és azt is add hozzá.  
        Öntsd a tepsibe a sütemény tésztáját és tedd a sütőbe, kb. 25percre. Külsejük 
        ropogós, a belsejük puha marad. Hagyd kihűlni a tepsiben, majd óvatosan 
        helyezd át egy vágódeszkára. Fantasztikus desszert egy kanálnyi citromos 
        creme fraiche-sal. 
       
         
        Forrás: 
        www.jamieoliver.com 
       
       |