Csokoládé-körte torta 
       
      
      Hozzávalók: 
        A tésztához: 
        125g finomliszt 
        Egy csipetnyi só 
        55g vaj, felkockázva 
        30-45ml víz 
        A tortához: 
        125g őrölt mandula 
        2 nagyobb tojás 
        125g vaj, megpuhítva 
        95g porcukor 
        185g keserű csokoládé, felolvasztva 
        3 körte, meghámozva, kimagvazva és felnegyedelve 
        Creme fraiche, a tálaláshoz 
      Elkészítése: 
        Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Keverjük össze 
        egy tálban a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat és 
        kézzel dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a vizet is, hogy könnyebben dolgozhassunk 
        vele. Nyújtsuk ki a tésztát 1 cm-es vékonyságúra, majd béleljünk ki egy 
        24cm-es tortaformát. Tegyük hűtőbe min. 20percre, de ha van időnk, tovább 
        is ott hagyhatjuk. 
        Ha kivettük, 10perc alatt süssük ki a tésztát, majd tegyük félre és vegyük 
        le a sütő hőmérsékletét 170°C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). 
        Keverjük össze a mandulát, a tojást, a vajat és a cukrot, majd adjuk a 
        felolvasztott csokoládéhoz, amíg az még meleg. Öntsük a keveréket a tortaformába, 
        majd nyomkodjuk bele a körte szeleteket.  
        A tortát 45 percig sütjük, amíg a tészta arany barna lesz és a csokoládé-mandula 
        keverék megszilárdul. Melegen tálaljuk, creme fraiche-sal. 
       
         
        Forrás: 
        www.jamieoliver.com 
       
       |