Csokis clafoutis karamellizált naranccsal 
       
      
      Hozzávalók:  
        5 narancs 
        100g étcsokoládé (70%-os kakaótartalom) 
        80g sótlan vaj 
        115g liszt 
        115g őrölt mandula 
        115g cukor 
        Csipetnyi só 
        2 nagyobb tojás  
        3 tojássárgája 
        180ml tej 
        100g fehér csokoládé, összetörve 
        500ml creme fraiche 
      Elkészítése: 
        Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). Reszeld le három 
        narancs héját, majd óvatosan távolítsd el a külső héjat és szeleteld fel 
        a narancsokat 1cm vastagságú szeletekre. Törd össze a keserű csokoládét, 
        helyezd el egy kis tálban, majd forrásban lévő víz felett olvaszd fel. 
        Egy 20cm mély tepsiben (vagy agyagedényben) tudod megsütni a clafoutis-kat. 
        A sütőtálat kend ki vajjal. Ahhoz, hogy clafoutis-t készíts, a lisztet 
        egy külön tálba kell tenned. Add hozzá a mandulát, a cukor felét, a sót, 
        a tojást, a tojássárgáját, a narancshéjat és a tejet. Vegyítsd el, amíg 
        sima lesz, majd add a vajat az olvadt csokoládéhoz. Az olvasztott elegyet 
        csepegtesd a tésztába, azt pedig helyezd a tepsibe. Dobj bele fehér csokoládé 
        darabokat, majd tedd be a sütőbe, 16-20 percre. A tészta magasodni fog, 
        a széleinél szilárd lesz, a közepe viszont nyúlós marad. Ez nem jelenti 
        azt, hogy nem sütötted meg eléggé... arra utal, hogy tökéletes. Tehát 
        légy óvatos és ne süsd túl, mert akkor az eredmény csak egy unalmas piskótatészta 
        lesz.  
        Miközben sül a tészta, a maradék cukrot forrald fel 6ek. vízzel, közepes 
        hőfokon, amíg aranyszínű karamellt kapsz. Vedd le a tűzről, add hozzá 
        a megmaradt narancsok levét. Helyezd el a narancsszeleteket egy tányéron, 
        öntsd rá a karamellt. Csokis clafoutis-val és creme fraiche-sal tálaljuk. 
       
       
         
        Forrás: 
        www.jamieoliver.com 
       
       |