Hideg csokoládétorta pekándióval és habcsókkal 
       
      
      Hozzávalók: 
        200g háztartási keksz 
        110g egész pekándió, durván összeaprítva 
        110g pisztácia, meghámozva 
        10 koktélcseresznye 
        2 habcsók, összetörve 
        150g sótlan vaj 
        1 ek. golden syrup 
        200g étcsokoládé 
      Elkészítése: 
        Törjük össze a kekszet kis darabokra és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá 
        a pekándiót, a pisztáciát és a cseresznyéket, majd keverjük össze alaposan. 
        A többi hozzávalót tegyük egy másik, hőálló tálba és forrásban lévő víz 
        felett olvasszuk fel a csokoládét és a vajat.  
        Keverjük össze a kekszes és a csokis keveréket. Béleljünk ki egy 20x30cm-es 
        műanyag tálat folpack-kal, de figyeljünk, hogy a széleknél engedjük túllógni, 
        hogy könnyebb legyen kiszedni a tortát. A masszát öntsük a tálba és tegyük 
        be a hűtőbe. Miután megszilárdult, felszeletelhetjük. 
        Ez a torta légmentesen záródó edényben néhány napig kiválóan eltartható 
       
         
        Forrás: 
        www.jamieoliver.com 
       
       |