Rokfortos szűz egészben grillezve 
      
      
      Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű, 
      de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.  
       
      Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban 
      az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon 
      gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt 
      is kitűnő. Óvatosan hosszában csukjuk be. Ha jól csináltuk, akkor ismét 
      egy hengerformájú pecsenyét kaptunk. Egy hosszú hústű segítségével fogjuk 
      össze, majd minden oldalról egyenletesen süssük át. Miután a hús viszonylag 
      vastag, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy kívülről ne égjen meg, a 
      belseje pedig enyhén rózsaszín maradjon.  
       
     |