2db 16 szeletes; 24 cm; 4,5 cm magas tortához Piskóta
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk
a tojássárgáját. A fehérjét
a cukorral nem túl erõs habbá verjük, majd a
kikevert margarinhoz fokozatosan hozzáadjuk. Lazán elkeverjük
úgy, hogy a többi járulékos anyagot fokozatosan
hozzáadjuk. Vigyázni kell, hogy a masszát ne keverjük
le. Az elõre becsomagolt karikába rakjuk a kész masszát,
majd 165-170°C-os sütõbe. Kb. 45-55 percig sütjük.
Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert könnyen
száraz lesz. Krém A tej 2/3-ad részét 10 dkg vajjal és a vaníliával
felforraljuk, majd a tej 1/3-ad részét, és a cukrot
elkeverjük a tojássárgájával. Visszahelyezzük
a tûzhelyre és 85°C-osra melegítjük úgy,
hogy folyamatosan keverjük. Vigyázni kell, hogy ne fusson
össze, mert a krém nem lesz sima. A lefõzött krémet
behûtjük és a maradék 50 dkg felhabosított
vajhoz fokozatosan hozzáadjuk. Javaslat! Díszítés (hab) Tojásfehérje 0,5 kg A fehérjét a cukorral vízgõzön felmelegítjük, majd felverjük nem törõs habbá. Megformázzuk, dresszírozzuk, lehetõség szerint szilikonos papírra és az elõmelegített lemezre helyezzük. 210-215 °C-os sütõbe rakjuk 3-5 percig. Figyelem! Javaslat! Töltés A kihûlt piskótát két egyenlõ részre
vágjuk, a töltési felületet cukorszörppel
meglocsoljuk, forró baracklekvárral vékonyan (2 x
kb. 5 dkg) megkenjük. Visszahelyezzük a sütõkasírokat
a tortalapra, majd a kikent krémet rákenjük úgy,
hogy a karika szélével egy szinten legyen. Hûtõbe
rakjuk kb. 3 óra hosszára. |
||
|