Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Rizskehely

Hozzávalók:
125 g „A” rizs
0,25 l víz
0,25 l tej
1 csomag vaníliás cukor
1 ek. kristálycukor
csipet só

3 dl tejszínnek
1 cs. vaníliás cukor
100 g müzli
fahéj
nyers vagy befõtt gyümölcs

Tejberizst fõzünk.

Elõször felforraljuk a vizet a sóval.
A felforrt vízbe tesszük a rizst. Kevergetjük. Ha elforrta a levét hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellet megvárjuk míg ezt is elforrja és megfõl a rizs.
Ha megfõtt, és már nem roppan a rizs, akkor a tûzrõl levéve fél óráig fedõ alatt hadjuk duzzadni.

3 dl tejszínt kemény habbá verünk.
Félreteszünk belõle díszítéshez pár kanállal.
A többit lazán összekeverjük a kihûlt tejberizshez. Ebbe beleforgatjuk a müzlit is.
A cseresznyét vagy meggyet cherrybe áztatjuk.
A kelyhekbe rétegesen elhelyezzük a gyümölcsöt és a krémet.
A kelyhek aljára gyümölcsöt, majd rizst kanalazunk. A rizs tetejét enyhén megszórhatjuk fahéjjal, majd ismét egy réteg gyümölcs és egy réteg rizs.
A tetejét a félretett meggyszemekkel, fahéjjal, tejszínnel, müzlivel díszíthetjük.