Rizskehely
Hozzávalók:
125 g A rizs
0,25 l víz
0,25 l tej
1 csomag vaníliás cukor
1 ek. kristálycukor
csipet só
3 dl tejszínnek
1 cs. vaníliás cukor
100 g müzli
fahéj
nyers vagy befõtt gyümölcs
Tejberizst fõzünk.
Elõször felforraljuk a vizet a sóval.
A felforrt vízbe tesszük a rizst. Kevergetjük. Ha elforrta
a levét hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés
mellet megvárjuk míg ezt is elforrja és megfõl
a rizs.
Ha megfõtt, és már nem roppan a rizs, akkor a tûzrõl
levéve fél óráig fedõ alatt hadjuk
duzzadni.
3 dl tejszínt kemény habbá verünk.
Félreteszünk belõle díszítéshez
pár kanállal.
A többit lazán összekeverjük a kihûlt tejberizshez.
Ebbe beleforgatjuk a müzlit is.
A cseresznyét vagy meggyet cherrybe áztatjuk.
A kelyhekbe rétegesen elhelyezzük a gyümölcsöt
és a krémet.
A kelyhek aljára gyümölcsöt, majd rizst kanalazunk.
A rizs tetejét enyhén megszórhatjuk fahéjjal,
majd ismét egy réteg gyümölcs és egy réteg
rizs.
A tetejét a félretett meggyszemekkel, fahéjjal, tejszínnel,
müzlivel díszíthetjük.
|