Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Oroszkrém torta

Hozzávalók:
tésztához:
5 db tojás
20 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs. Vaníliáscukor
1 cs. sütõport
5 ek. Víz
3 ek. Étolaj
Elõmelegített sütõben 150 C°-on kb. egy óráig sütjük.

Krém:
2 cs. Vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor,

7 dl tejszín,
porcukor,
Tripl-Sec aroma,
1 narancs reszelt héja,
1 narancs leve,
1 csomag mazsola


1 cs. (80 g) pisztácia és
1 narancs a díszítéshez

Elkészítése:
A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk.
A vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük és kihûtjük.
A tejszínhabot kemény habbá verjük és kevés porcukorral ízesítjük és kevés olvasztott zselét csurgatunk bele hogy megõrizze állagát.
A kihûlt pudingot simára keverjük és belekeverjük egy narancs reszelt héját, levét és a mazsolát. Tripl-Sec aromával ízlés szerint ízesítjük. A tejszínhab 3 részét lazán hozzákeverjük. Ezzel a krémmel betöltjük a tortát és kívülrõl is bekenjük vele. A maradék tejszínnel díszítjük a tortát. Oldalát apróra vágott pisztáciával panírozzuk be. A tortát naranccsal és csokoládéval díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!