Oroszkrém torta
Hozzávalók:
tésztához:
5 db tojás
20 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs. Vaníliáscukor
1 cs. sütõport
5 ek. Víz
3 ek. Étolaj
Elõmelegített sütõben 150 C°-on kb. egy
óráig sütjük.
Krém:
2 cs. Vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor,
7 dl tejszín,
porcukor,
Tripl-Sec aroma,
1 narancs reszelt héja,
1 narancs leve,
1 csomag mazsola
1 cs. (80 g) pisztácia és
1 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk.
A vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük
és kihûtjük.
A tejszínhabot kemény habbá verjük és
kevés porcukorral ízesítjük és kevés
olvasztott zselét csurgatunk bele hogy megõrizze állagát.
A kihûlt pudingot simára keverjük és belekeverjük
egy narancs reszelt héját, levét és a mazsolát.
Tripl-Sec aromával ízlés szerint ízesítjük.
A tejszínhab 3 részét lazán hozzákeverjük.
Ezzel a krémmel betöltjük a tortát és kívülrõl
is bekenjük vele. A maradék tejszínnel díszítjük
a tortát. Oldalát apróra vágott pisztáciával
panírozzuk be. A tortát naranccsal és csokoládéval
díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
|