Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Feketeerdõ torta

Hozzávalók:
tésztához:
6 db tojás
20 dkg liszt
30 dkg cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 cs. sütõport
2 ek. Kakaópor
6 ek. Víz
3 ek. Étolaj
Elõmelegített sütõben 150 C°-on kb. egy óráig sütjük.

Csokoládé krém:
2 cs. csokoládés pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
3 evõkanál tejszínhab

Vanília krém:
2 cs. Vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
3 evõkanál tejszínhab

Meggykrémhez:
1 üveg (640 g) meggybefõtt
1 cs. Vaníliás puding
4 dkg cukor
0,3 l meggylé
0,5 dl cherry

Díszítéshez:
5 dl tejszínhab
16-20 szem meggy
csokoládé

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3/4 részével. Hozzáadjuk a vizet. A kakaóport és a sütõport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem kész, hozzáadjuk a cukor 1/4 részét és így habosítjuk tovább, amíg kemény habot kapunk. A tojásfehérje habot lazán összekeverjük a tojássárgájával. A lisztet eközben folyamatosan adjuk hozzá. Tortaformába öntjük és kisütjük.

A csokoládé és vanília krémet a pudingos csomagon leírtak szerint készítjük el. A kihûlt krémeket 3-3 evõkanál tejszínhabbal lazítjuk.
A meggykrém esetében a meggybefõtt levével készítjük el a pudingot. 3 dl meggylét használunk fel hozzá. Ha kihûlt a krém hozzáadjuk a meggyet és a fél dl cherryt. Elõzõleg válogassunk ki 16-20 szem meggyet a díszítéshez.

A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk. A krémeket habzsákokba töltjük és a tortakarikára körkörösen, felváltva nyomjuk, úgy hogy minden második réteg meggykrém legyen.
A maradék csokoládé krémmel körbekenjük kívülrõl a tortát. A felvert tejszínhabbal kívülrõl bevonjuk a tortát és zselézett meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük.