Valentin-napi szívtorta
egyszerû és hatásos meglepetés
Készítsünk a szokásos módon egy piskótatésztát:
Hozzávalók:
5 db tojás
16 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs. Vaníliáscukor
1 cs. Sütõport
2 ek. Kakaópor
5 ek. Víz
3 ek. Étolaj
Elõmelegített sütõben 150 C°-on kb. egy
óráig sütjük.
Töltelékhez:
podungport, tej, cukor
Marcipán a bevonáshoz.
Ha kihûlt vágjuk ketté és töltsük
meg ízlés szerinti ízesítésû
krémmel.
A pudingot készítsük el a szokásos módon,
majd ha kihûlt töltsük meg vele a tortát. Tetszés
szerint lazíthatjuk kihabosított vajjal vagy tejszínnel
is. Ezzel megtöltjük a tortát. Tegyük a tortát
hûvös helyre, hogy megdermedjen, majd kívülrõl
is kenjük be krémmel.
A marcipánunkat nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra és
ezzel vonjuk be a tortát. A maradék marcipánt szinezzük
be és szaggassunk belõle szív formákat és
vízzel ragasszuk a tortára.
|