Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Valentin-napi szívtorta
egyszerû és hatásos meglepetés

Készítsünk a szokásos módon egy piskótatésztát:
Hozzávalók:
5 db tojás
16 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs. Vaníliáscukor
1 cs. Sütõport
2 ek. Kakaópor
5 ek. Víz
3 ek. Étolaj
Elõmelegített sütõben 150 C°-on kb. egy óráig sütjük.

Töltelékhez:
podungport, tej, cukor

Marcipán a bevonáshoz.

Ha kihûlt vágjuk ketté és töltsük meg ízlés szerinti ízesítésû krémmel.
A pudingot készítsük el a szokásos módon, majd ha kihûlt töltsük meg vele a tortát. Tetszés szerint lazíthatjuk kihabosított vajjal vagy tejszínnel is. Ezzel megtöltjük a tortát. Tegyük a tortát hûvös helyre, hogy megdermedjen, majd kívülrõl is kenjük be krémmel.

A marcipánunkat nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra és ezzel vonjuk be a tortát. A maradék marcipánt szinezzük be és szaggassunk belõle szív formákat és vízzel ragasszuk a tortára.